Tarinateatteri

Tarinateatteri on improvisaatioon perustuva teatterin ja ryhmätyöskentelyn muoto. Näyttämölle luodaan yleisön tai ryhmän jäsenten kertomia tunnetiloja, ajatuksia, välähdyksiä elämästä tai kokonaisia tarinoita.

Tarinateatteriesitys mahdollistaa kuulluksi ja nähdyksi tulemisen ja oman tarinan jakamisen muiden läsnäolijoiden kanssa.

Tarinateatterin tekniikoita ja lähestymistapoja voi käyttää vuorovaikutus- ja yhteistyötaitojen harjoittelussa sekä yhteisöjen ja yksilöiden voimavarojen aktivoimisessa.

Tarinateatterin on luonut Jonathan Fox USAssa 1970-luvun puolivälissä. Suomeen tarinateatteri saapui 1990.

“Olen väittänyt, että emme voi erottaa elettyä elämää kerrotusta elämästä – tai tarkemmin sanoen, ‘elämä ei ole niinkuin se oli’, vaan niinkuin sitä tulkitaan ja uudelleen tulkitaan, kerrotaan ja uudelleen kerrotaan …” Jerome Bruner

Ihmissuhdetyö ry järjestää tarinateatterikoulutusta yhteistyössä Tarinainstituutin kanssa lyhyt- ja pitkäkestoisia koulutusprosesseja tarinateatterinäyttelijän ja -ohjaajatyön alueella.

Päivi Rahmel  paivi.rahmel@kasvunpaikka.fi

Haku avoinna – hae kiinnostavaan koulutukseen nyt!

Tarinateatteriohjaajatutkinto 2024-2025 (60 op), Helsinki

Seuraava tarinateatteriohjaajakoulutus alkaa tammikuussa 2024. Koulutuksen järjestäjä on Tarinainstituutti, Kasvunpaikka Oy yhteistyössä Ihmissuhdetyö ry:n kanssa. Tule löytämään ja luomaan omaa tarinaasi, kehittämään ilmaisuasi ja mahdollistamaan erilaisten kokemusten näyttämöllistämistä. Koulutus antaa valmiudet luovien prosessien ja tarinateatteriesitysten ohjaamiseen oman pohjakoulutuksen viitekehyksissä

Koulutus rakentuu  tarinateatterin näyttelijäntyöstä, ohjaamisesta, ryhmän ohjaamisesta, psykodraamasta ja terapeuttisesta tarinateatterista.

Koulutuksen esite: Tarinainstituutin tarinateatteriohjaajakoulutus 2024-2025

Koulutuksen sivut: Tarinateatteriohjaajakoulutus 2024-2025

Tässä on linkki hakemukseen: hakemus

Lisää infoa saat Päivi Rahmelilta puhelin 0400 674 717 tai sähköpostitse paivi.rahmel@kasvunpaikka.fi

Meneillään olevan koulutuksen esite:

Tarinateatteriohjaajakoulutus 2022-2023

Tarinainstituutti, Kasvunpaikka Oy ja Ihmissuhdetyö ry aloittivat yhteistyössä tarinateatteriohjaajakoulutuksen (60 op) tammikuussa 2022 Helsingissä.