Parantava kehä - Ihmissuhteiden päivä 1.9.2018 - tervetuloa mukaan!


14.06.2018

HYVÄT IHMISSUHDETYÖ RY:N JÄSENET KAUTTA AIKOJEN!Ja muutkin toiminnastamme kiinnostuneet!

Hyviä uutisia!! Jos et tiedä, yhdistyksemme elää yhä!

Olemassaoloamme tarvitaan, koska Ihmisen asia on tärkeämpi kuin pitkän aikaan, sillä monet jopa ihmisarvoon liittyvät kysymykset ovat tänä päivänä uhattuina.

Meidän elämämme on ainutlaatuinen. Tämä ainutlaatuinen elämämme toteutuu ihmisyhteisöissä ja niissä syntyvät kysymykset tarvitsevat kuulijoita, kohtaajia, ymmärtäjiä. Tule kanssamme rakentamaan sitä viisautta ja taitoa, jota tämä aika tarvitsee.

Ihmissuhdetyö ry:llä on hieno historia ja sillä voi olla myös merkittävä tulevaisuus. Tämä yhdistys voi löytää tärkeän tehtävänsä uudella tavalla, joka liittyy entistä vahvemmin yksilöön yhteisön ja yhteiskunnan luovana jäsenenä.

Olemme saaneet tehtäväänsä sitoutuneen hallituksen ja haluaisimme olla kanssasi luomassa rehevää luomisen roihua tälle ihmisen asialle. Rakennamme todellista ammattitaidon uudistamisfoorumia ja ihmisten kohtaamista mahdollistavaa yhdistystä.

Meillä on ehtymättömän arvokkaita menetelmiä käytössämme ja jos sinä olet löytänyt jotain uutta, niin tule jakamaan myös sitä kanssamme.

Ihmissuhdetyön järjestämän koulutuksen perustana ovat pitkään olleet morenolaiset työtavat, taideterapia ja tarinateatteri. Niiden perustalle toiminnan ydin pohjautuu edelleen ja niiden kutsumaan vuoropuheluun voi liittyä muutakin.

Olemme muuttaneet uusiin tiloihin, Sofiaan, Vuosaareen ( www.sofia.fi ). Paikka on meren rannalla yleisten kulkuyhteyksien päässä. Sofiassa kokoontuu monenlaiset ihmisyyden ja ihmisen hyvinvointia edesauttavat toimijat. Tehdään paikasta myös omalta osaltamme pysähdyspaikka ihmisyydelle, kohtaamiselle ja luovuudelle.

Tule mukaan Ihmissuhteiden päivään, ideointitilaisuuteen ja uuden tilamme tupaantuliaisiin 1.9.2018. Tule kanssamme luomaan paikkaa, johon tahdot tulla, tuoda kaverisi ja kollegasikin. Tarjolla on pientä syömistä ja juotavaa. Ilmoittaudu mukaan verkossa:

Ihmissuhteiden päivään ilmoittautuminen

 

Ihmissuhteiden päivän teema on "Parantava kehä"

Parantava kehä on alunperin amerikkalaisen psykodraamakouluttajan John Raven Mosherin 1980-luvulla kehittelemä työskentelymalli ja viitekehys ihmisen henkiseen kasvuun ja kehitykseen liittyvien ongelmien käsittelyyn ja hoitoon. Tavoitteena on auttaa ihmistä kokonaisvaltaisesti oman itsensä tuntemiseen ja oman elämänsä mahdollisuuksien toteuttamiseen.

Parantavassa kehässä ihmisen elämä ja henkinen kasvu rinnastetaan mm. vuodenaikojen kiertoon, ja työskentelyssä toimitaan elämän kehämäisyyden ideaa toiminnallisesti soveltaen. Parantavan kehän sisältämiä ideoita on myöhemmin kehitelty psykodraaman lisäksi muilla luovan työskentelyn alueilla. Sen käyttöalue on laajentunut moninaiseen toiminnalliseen työskentelyyn. Parantavan kehän sovellusmalleilla voidaan tutkia mm. hyvin monenlaisia suhteita, ihmisten välisiä suhteita, suhteita ryhmissä ja yhteisöissä, suhdetta elämän eri alueisiin ja sisältöihin. Ihmissuhteiden päivässä tutustumme parantavan kehän ideoihin ensin yleisemmin ja sitten sen soveltamiseen psykodraamassa, tarinateatterissa ja taideterapiassa.

Ohjelma

12.00             lounas (omakustanteinen, ilmoita osallistutko lounaaseen samalla kun
                     ilmoittaudut mukaan)

13.00             Avaus
                     Päivi Rahmel, yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja

13.15-15.00   Työskentely Parantavan kehän virittämänä
                      Sami Puumala

15.00-15.30   Kahvi

15.30-17.30   Johdatus ja virittäytyminen parantavan kehän lähtökohtiin ja
                     käyttömahdollisuuksiin
:
                    * Taideterapia: Anna Wilhelmus ja Hanna Hentinen
                    * Tarinateatteri: Päivi Rahmel ja Reijo Rautiainen
                    * Psykodraama: Tarja Tammelin ja Antti Soikkanen

17.30-18.00   Kevyt iltapala

18.00-20.00   Muistelot menneestä ja tulevasta takkahuoneessa
                     Reijo Kauppila ja Päivi Rahmel

20.00-22.00   Sauna ja yhteislaulut

Ilmoittaudu mukaan heti tai viimeistään viimeistään 15.8.2018 verkossa: ilmoittautuminen

Päivä järjestetään yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.


Takaisin