Punainen ja valkoinen - psykodraaman kesäseminaari 14.-17.6.2018


 

 

”Syvimmiltään terapeuttisen toiminnan tavoite ei voi olla vähempää kuin koko ihmiskunta.”
(J.L.Moreno (1953): Who Shall Survive)

 

100 vuotta sitten Suomessa oli sisällissota, joka kesti noin 4 kuukautta. Sodan uhreina kuoli noin 37.000 ihmistä. Yhteiskunnassamme oli poliittisia jännitteitä, jotka osittain purkautuivat arvojen väkivaltaiseen vastakkainasetteluun. Jännitteet eivät ole kadonneet nykyäänkään, osa niistä on muuttanut muotoaan ja sisältöään.

Psykodraaman kesäseminaarissa tutkitaan punaista ja valkoista – erilaisia näkökulmia ja jännitteitä minussa, meissä ja maailmassa. Tutkimisen tulokset integroituvat elämän valinnoissa ja elämäntehtävässä, jotka ohjaavat toimintaamme rauhassa ja sodassa ja niiden välisessä jatkumossa. Psykodraaman, sosiodraaman ja sosiometrian välineillä, temaattisten esitysten tukemana, tutkimme, mitä rauha on ja miten tulee mahdolliseksi kulkea kohti rauhaa, jota morenolainen prosessi syvimmin merkitsee.

Kouluttajina toimivat Sirkku Aitolehti (TEP), Päivi Rahmel (TEP), Sami Puumala (TEP) ja Reijo Kauppila (TEP). Vierailijoina ovat TT Juha Tanska ja Marja Kantanen (CP). Tässä on linkki ohjelmaan: ohjelma (pdf).

 

Kesäseminaarin keskiössä ovat kokeilu, oppiminen ja harjoittelu. Voit myös tutkia omaa elämääsi teemojen näkökulmista. Seminaari soveltuu:

  • kaikille, joita kiinnostaa tutkia kokemuksellisesti jänniteitä meissä ja yhteiskunnassa,
  • psykodraamaa opiskeleville,
  • valmiille TRO:ille ja psykodraamaohjaajille, sekä
  • psykodraamasta ja sen käytöstä kiinnostuneille.

 

Kesäseminari pidetään Helsingissä Kulttuurikeskus Sofiassa (www.sofia.fi ). Se alkaa torstaina 16.6. klo 19 ja päättyy sunnuntaina 17.6. klo 14.30.

Osallistumismaksu 430 euroa sisältää päivittäisen ohjelman, ruokailut ja kahvit ohjelman mukaisesti sekä saunan lauantai-iltana. Majoittuminen ei sisälly hintaan, vaan se varataan ja maksetaan erikseen.

Majoittuminen Sofiassa maksaa 60 euroa /vrk/1 hengen huone, ja 80 euroa /vrk/ 2 hengen huone. Majoitushintaa sisältää aamiainen. Jos majoitut 2 hengen huoneessa, ilmoita varausta tehdessäsi myös huonekaverisi nimi (hinta on 40 euroa /vrk/ majoittuja). Varaa majoitus suoraan Kulttuurikeskus Sofiasta (reception@sofia.fi) tai puhelmitse 010 277 900. Mainitse varatessasi majoitusta, että osallistut Ihmissuhdetyö ry:n kesäseminaariin.

Varmista paikkasi ja Ilmoittaudu mukaan mahdollisimman pian netissä:

ilmoittautuminen kesäseminaariin

Peruutusehdot:

Jos peruutat osallistumisesi viimeistään 28.5.2018, peruutusmaksuna peritään 20 euroa. 29.5.-6.6.2018 peruutusmaksu on 50% osallistumismaksusta. 7.6.2018 ja sen jälkeen peruutuksista peritään 100% osallistumismaksusta. Osallistujan voi vaihtaa toiseen kuluitta.

Tee majoituksen peruutukset suoraan Sofiaan.

Kesäseminaari järjestetään yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa