100 vuotta minussa ja meissä - psykodraaman kesäseminaari 8.-11.6.2017 Hartolassa


”Kolmen sukupolven kierto on yksi elämän sydämenlyönti. Yksi sukupolvi on astumassa maailmaan, toinen sukupolvi pitää yllä rakenteita ja tuotantoa ja kolmas sukupolvi on koostamassa kokemaansa joksikin ymmärrykseksi, josta jotakin voi jättää jälkeensä lähtiessään. Suuri rakkaus, suuri kipu ja suuri suru kulkevat tässä kolmen sukupolven ketjussa.” (Martti Lindqvist (2002): Hyvä, paha ja pyhä.)

Mihin sukupolveen sinä kuulut nyt? Ketkä olivat sinua ennen? Ketkä jatkavat sinun jälkeesi? Mitä arvoja, aatteita, uskontoja olet perinyt? Mitä olet valinnut itse? Historia ja tulevaisuus elävät meissä tässä ja nyt.

Psykodraaman kesäseminaarin teema saa innoituksen Suomen 100-vuotisjuhlavuodesta. Seminaarissa pääset tutkimaan psyko-, aksio- ja sosiodraamallisesti, miten 100 vuotta elää sinussa, suvussasi ja elinpiirissäsi. Tutkimme ja perehdymme mm. itseemme sukupolvien ketjussa ja kokemusten ja arvojen kantajina, välittäjinä ja luojina.

Kesäseminaarin keskiössä ovat oppiminen ja harjoittelu. Voit myös tutkia omaa elämääsi teemojen näkökulmista. Seminaari soveltuu:

  • kaikille, joita kiinnostaa oma ikkuna 100 vuoteen – menneeseen, olevaan tai tulevaan,
  • psykodraamaa opiskeleville,
  • valmiille TRO:ille ja psykodraamaohjaajille, sekä
  • psykodraamasta ja sen käytöstä kiinnostuneille.


Kesäseminaari pidetään Hartolassa Itä-Hämeen opistossa (www.ihop.fi). Se alkaa torstaina 8.6. klo 19 ja päättyy sunnuntaina 11.6. klo 14.30. Katso tarkempi ohjelma tästä: ohjelma (pdf).

Kouluttajina toimivat mm. Päivi Rahmel (psykodraamakouluttaja TEP, KM, tarinateatteriohjaaja ja -kouluttaja), Sami Puumala (TM, psykodraamaohjaaja CP (TEP-koulutuksessa)) ja Reijo Kauppila (psykodraamakouluttaja TEP, KM (aikuiskoulutus), työnohjaaja STOry, työnohjaajakouluttaja).

Osallistumismaksu sisältää päivittäisen ohjelman, majoituksen valitussa huonetyypissä sekä täysihoidon ohjelman mukaisesti. Tässä ovat early bird -hinnat:

  • Puistola (opiskelija-asuntola, yhteiset WC ja suihkutilat käytävällä, huoneissa on lavuaarit): 2 hh 390 euroa, 1 hh 415 euroa
  • Mäkitupa (opiskelija-asuntola, kerroksessa on yhteiset WC ja suihkutilat): 2 hh 410 euroa, 1 hh 430 euroa
  • Yölintu (opiskelija-asuntola, huoneen yhteydessä on oma WC/suihku): 2 hh 415 euroa, 1 hh 445 euroa
  • Linna-hotelli (hotellitaso, huoneissa kylpyhuone): 2 hh 445 euroa, 1 hh 490 euroa.
  • Voit myös osallistua ilman majoitusta. Silloin hinta ohjelmasta ja kaikista ruokailuista on 350 euroa.
  • Hinnat ovat euroja / osallistuja.

 

Majoitushuoneita on rajoitettu määrä eri vaihtoehdoissa, ja huoneet varataan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Varmista paikkasi ja Ilmoittaudu mukaan mahdollisimman pian netissä:

ilmoittautuminen kesäseminaariin

Peruutusehdot:

Jos peruutat osallistumisesi viimeistään 10.5.2017, peruutus on maksuton. 11.5.-31.5.2017 peruutusmaksu on 50% osallistumismaksusta. 1.6.2017 ja sen jälkeen peruutuksista peritään 100% osallistumismaksusta. Osallistujan voi vaihtaa toiseen kuluitta. Peruutus tehdään tai osallistujan vaihto ilmoitetaan sähköpostiosoitteeseen toimisto@ihmis.fi